Streekwinkel 't Dommeldal





Beste allemaal,

We hebben iets te vieren en dat doen we dit weekend samen met jullie!

Ons 10 Jarig jubileum!!

Aanstaande vrijdag en zaterdag voor iedere klant n leuke verrassing van ons aan jullie als trouwe klant, want zonder jullie geen 10 jaar Streekwinkel t Dommeldal!

Zowel Edwin als ik hebben samen met ons team de afgelopen jaren ingezet om unne skonne Streekwinkel neer te zetten en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Dus zien we jullie graag aanstaand weekend om dit heuglijk feit te vieren!
Ook is t zondag Moederdag, en ja.....we hebben volop aardbeien en andere producten om leuke pakketjes samen te stellen vur ons mam.
En we hebben hier onder wederom de tips en feitjes over de aardbeien van tuinder Edwin.
Samen met n leuk recept wat n tip kan zijn voor aanstaande zondag.
Volgende week donderdag even geen mail, maar we zijn wel gewoon geopend.
Op Hemelvaartsdag van 8.00 tot 12.00 uur bediening, daarna zelfbediening.

De maand mei, staat in t teken van:
De eerste aardbeitjes, de Rooise zomerkoninkjes!
Feitjes van tuinder Edwin:
Aardbeien zijn zowat het eerste voorjaarsfruit na appelen, peren en ander winterfruit.
Ze worden daarom ook ‘zomerkoninkjes‘ genoemd:
Ze zijn de voorbode van de zomer.
Door hun felrode kleur en heerlijke geur vallen ze bij iedereen in de smaak.
De aardbei is familie van de roos, net zoals appelen, peren, frambozen en pruimen.
Geen wonder dus dat deze smaken heel goed samen gaan.
De aardbei is een schijnvrucht: eigenlijk zijn de kleine pitjes, die zich aan de buitenkant bevinden, de vruchten.
De rode aardbei is als het ware de drager ervan.
Aardbeien zijn lief voor je lijn: 8 stuks van normale grootte zijn goed voor zo’n 45 kcal én bevatten meer vitamine C dan één sinaasappel.
Eet aardbeien niet ijskoud, maar haal ze een halfuurtje voor je ze gaat eten uit de koelkast.
Op kamertemperatuur hebben ze veel meer smaak en worden ze zoeter.
Je kunt aardbeien invriezen om er later jam, een smoothy of saus van te maken.
Maak ze schoon en halveer ze indien nodig. Leg ze los van elkaar op een bakplaat en laat ze zo bevriezen.
Doe ze later in een diepvrieszakje.
De aardbeien worden plat bij het ontdooien,je kunt ze dus niet meer zo eten, maar verwerkt smaken ze heerlijk!

Aardbeitompoes met slagroomvulling
Voor 6 personen
aardbeien500 g / ei (losgeklopt)1 / room300 ml / kristalsuiker (iets grovere korrel)2 el / poedersuiker4 el
vanillesuiker1 zakje / bladerdeeg (kant-en-klaar)2 rollen / fijne suiker2 el
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij een cirkel van 20 centimeter uit het deeg. Herhaal met de andere rol bladerdeeg.
Leg het deeg met bakpapier op een ovenplaat. Maak met een vork gaatjes over heel het oppervlak.
Strijk het deeg in met het losgeklopte ei en strooi er de kristalsuiker over.
Bak 20 minuten in de oven.Klop intussen de slagroom stijf met de poedersuiker en vanillesuiker.
Doe in een spuitzak en zet nog even in de koelkast.
Snij de aardbeien in schijfjes en strooi er de fijne suiker over, zet ook nog even koel weg.Haal het bladerdeeg uit de oven. Laat even afkoelen. Spuit slagroom op de onderste helft. Beleg met de aardbeienplakjes en leg er het bovenste bladerdeeg op. Strooi er wat poedersuiker over en werk af met enkele aardbeien, serveer meteen. Hiermee kan je natuurlijk ook variëren met ander zomer fruit dat gaandeweg in t seizoen vers geplukt wordt. Denk aan frambloosjes, bessen alle kleuren of bramen

. Ik zeg: lekker happen!

Met vitaminerijke groet,
Jolanda en team Streekwinkel 't Dommeldal.
Liempdeweg 12
5492 SM Sint-Oedenrode
06-25331397
info@streekwinkelhetdommeldal.nl


Onze Tomaten!













Bij problemen of calamiteiten kunt u contact opnemen met Edwin 06-54385640

Tip: neem voldoende klein geld mee voor de automaat en/of brievenbus.